Tiske-mail
Sáčky na chmel papírové "S" 20 ksKoriandr celý 50g

Koriandr celý   100g
Zobrazit v plné velikosti


Koriandr celý 100g

Cena: Kč 30

Zeptejte se na tento produkt

Botanický název
Koriandr setý (Coriandrum sativum)

Nepostradatelný při vaření některých piv pšeničného typu- např.Hoegaarden.



Využití v kuchyni.
Koriandr představuje základ mnoha mletých kořenících směsí kari a masalas používaných v mezinárodní kuchyni. Koriandrem lze ochutit zeleninová jídla, dušené pokrmy, uzeniny. Dodává příjemnou chuť sladkokyselým nálevům a nakládané zelenině. Přidává se do marinád, rybích polévek nebo masových vývarů. V Anglii tvoří základní složku směsi používané do dortů a sladkých sušenek. Dobře se kombinuje na pečených koláčích s podzimním ovocem jako jsou jablka, hrušky, blumy.


Původ.
Pravlastí koriandru je Středomoří a západní Asie, v současné době se však pěstuje po celém světě.


Popis.
Rostlina na pohled připomíná petržel zahradní. V kuchyni se dá využít celá rostlina od listů, stonků, plodů až po kořen. Zralé nažky mají sladkou kořeněnou vůni s náznaky peprnosti. Sladká teplá chuť nese stopy pomerančové kůry.


Tip při vaření.
Pokud sušené plody koriandru před mletím nebo drcením opražíme, zvýrazní se jejich chuť i vůně.


Zajímavost.
Na Kypru jsou velkou specialitou koriandrem ochucené rozmačkané zelené olivy.


Dostupnost

Dodáváme během:

2-3d.gif