Balíček pěti kusů.
Safbrew F-2 byly vyvinuty speciálně k refermentaci v již hotovém pivu.
Složení: Kvasinky (Saccharomyces cerevisiae), rehydratační činidlo (emulgátor) E491
Safbrew
F-2 jsou k použití speciálně pro refermentaci prováděnou v láhvích a
sudech (keg). Tyto kvasinky asimilují nevelké množství maltotriózy, ale
asimilují takové základní sacharidy, jako je glukóza, fruktóza,
sacharóza, maltóza. Vyznačují se aromatem, které je pro refermentované
pivo neutrální, tzn. nemění základní aroma piva a zachovávají jeho
charakter. Safbrew F-2 je odolný vůči vysokému obsahu alkoholu
(>10% v/v) a umožňuje dosáhnout všech parametrů předpokládaných při
refermentaci : -“konzervace” piva skrze zachytávání kyslíku - přispívání k dozrávání a “zakulacování” pivního aromatu - nasycení - dobře přilínají ke dnu láhve nebo sudu (kegu) a formují “lehké” zakalení během opětovného zamíchání
Teplota fermentace: 15-25°C (59-77°F)
Návod na dávkování: 35g/hl
Návod na rehydrataci Safbrew F-2 by neměl být rehydratován přímo v pivu. Nasypte na povrch sterilní vody v množství 10x větším než hmotnost kvasinek. Teplota vody by měla být 27°C ± 3°C (80°F ± 6°F). Nechte 15 - 30 minut působit. Jemně zamíchejte.
Použití Přidejte 5 až 10 gramů cukru na litr piva (pro dosažení nasycení 2.5 až 5.0 g/l CO2). Přidejte do „doslazeného” piva rehydratované kvasinky v teplotě fermentace (20-25°C). Nasycení oxidem uhličitým bude dosaženo v průběhu 1 až 2 týdnů v teplotě 20-25°C* Ve finální fázi refermentace by pivo mělo být ochlazeno a uchováno na 2 až 3 týdny za účelem dosažení finálního aromatu piva. * nasycení CO2 v teplotě 15°C může trvat 2 týdny
Typová analýza % sušina: 94.0 – 96.5 exp: 05.2020
|