ŽPČ 50g/ SAAZ 2023 3,58% α
Tradiční jemný aromatický chmel, zaručující excelentní chuť a vůni
piva. Světově proslulý standard kvality chmele.
Aplikace:
Ve formě lisovaného chmele nebo granulí se používá především pro
finální chmelení piva (20 - 5 minut před koncem chmelovaru). Žatecký
chmel dodává pivu příjemnou a vyrovnanou chuť a vůni. Je velmi bohatý na
polyfenoly. Vyrovnaný poměr alfa a beta hořkých látek způsobuje spolu s
jedinečným obsahem chmelových silic nenapodobitelný charakter chuti
piva. Žatecký chmel je používán jako prostředek formující konečnou
vyváženou chuť vyráběných piv.
- Veškeré pryskyřice 13-20 % w.
- α-hořké kyseliny 2,5-4,0 % w.
- ß-hořké kyseliny 4-6 % w.
- Kohumulon 23-26 % w.
- Kolupulon 39-43 % w.
- Chmelové silice Váha silic 0,4-0,8 g/100 g
- Myrcen 25-40 % rel.
- 2-undecanone 1,0-1,5 % rel.
- 4-decenoid acid ME 1,0-2,0 % rel.
- Karyofylen 6-9 % rel.
- Humulen 15-30 % rel.
- Farnesen 14-20 % rel.
- Selinen 0,5-1,5 % rel.
- Chmelové polyfenoly
- Veškeré polyfenoly 5,5 - 7,0 %w/w
- Xanthohumol 0,3 - 0,5 %w/w
|